SISk Kursushjemmesider - introduktion

English version

SISk er et websystem, som skal lette kommunikationen mellem lærere og studerende og mellem studerende indbyrdes. Vores målsætning er et enkelt funktionelt system, som giver alle fagenes kursushjemmesider et ensartet udseende og den samme funktionalitet, hvilket skulle gøre det lettere at bruge effektivt for alle parter.

Vi har identificeret et antal behov, som de fleste lærere og studerende oplever i dagligdagen, og søgt at opfylde dem i den nuværende inkarnation af systemet. Det betyder dog ikke at systemet er færdigudviklet. Når først man får øjnene åbnet for mulighederne, så stiger iderigdommen tilsvarende, og vi vil være meget glade for forslag til forbedringer og udvidelser af systemet fra dets brugere. Faktisk er den nuværende version et resultat af erfaringerne med systemet, som det kørte på et antal fysik og nanoteknologikurser i 2002-03. Mange forslag fra lærere og studerende er indarbejdet.

Systemet er integreret med de øvrige IT-systemer på KU. Dvs. punktKU, SIS (lektionsplanen) og ISIS (person- og institut informationssystem). For at logge på systemet bruger du sin punktKU pinkode. Tilsvarende er designet tilpasset KU's generelle politik på området.

SISk er et åbent system. Alle kan læse kursushjemmesiderne. Dog får man flere muligheder, hvis man er tilmeldt et kursus, hvilket som regel kræver en punktKU pinkode. Åbenheden betyder også, at en læsegruppe kan oprette sin egen "kursushjemmeside". Her kan man fx samle forskelligt undervisningsmateriale, have diskussionsforum og udnytte indbyggede emaillister.

Om vejledningen

Vejledning til brugen af Kursushjemmesiden/Netstedet:
Som vejledning til brugerne/de studerende - er afsnittet "Generelt om hjemmesiden" samt underafsnittet "Hjemmesidens opbygning" relevante.
Som vejledning til undervisere - se "Brug af Kursushjemmeside i undervisningen".

Vejledning til redigering af indhold:
Ønsker du vejledning i, hvordan siderne redigeres, dvs. hvordan man producerer og ændrer indholdet, så er afsnittene "Redigering af hjemmesiden", "Redigeringssidens opbygning", "Redigering - ikoner og genveje" samt "Redigering - typer af knuder" relevante.

Administration af siden:
Kursushjemmesidens/Netstedets overordnede informationer administreres på en seperat side, hvor du kan regulere adgang til siderne, angive hvem der er lærere, sprog, fakultet o.l. - læs afsnittet "Administration af hjemmesiden" for vejledning.

Alternative vejledninger

På Niels Bohr Instituttet er der udarbejdet en vejledning, som er mere printervenlig. Vejledningen indeholder mange af de samme emner, som denne side, men er knap så opdateret. Se vejledningen her.

Institut for Idræt har også lavet en fin vejledning til deres personale i wordformat. Den kan hentes her

Link til Det  FakultetLink til Københavns UniversitetLink til Københavns UniversitetSidehoved med KU's logo og link til KU's website
Vignet til Det  Fakultet